Când ești mic și foarte mic, nu cunoști frica. Atunci când un pitic învață să meargă, vă dați seama ce ar însemna să se teamă că se clatină și cade, că s-ar lovi sau s-ar răni. În timp ce adulții de pe margine își fac griji că ceva rău i se poate întâmpla atunci când ia contactul cu pământul în încercarea lui de a înainta pe verticală – și, în general, atunci când micuțul începe să umble, să devină curios și să tragă de lucruri –, pentru el sau ea totul, de fapt, e foarte bine, doar un proces de învățare care vine la pachet cu mici stângăcii sau obstacole. De-abia mai târziu, după mai mulți ani, piticii noștri încep să se teamă de anumite senzații sau situații, psihologii indicând posibilitatea ca reacțiile pe care le dezvoltă copilul să copieze, în fapt, reacțiile pe care le au părinții în anumite circumstanțe, verbalizate sau camuflate în fața lui, și pe care e capabil să le simtă.

Așa se explică faptul că în familiile în care adulții sunt dinamici, activi sau chiar sportivi, prichindeii se formează, de obicei, în direcția aceasta – imitând mentalitatea și obiceiurile celor care îi cresc ­–, deoarece oricare sunt valorile celor mari, acestea devin, într-o majoritate covârșitoare de cazuri, aceleași cu ale copiilor. Pe bbsportiv.ro susținem cu tărie toate familiile care consideră, ca și noi, că sportul și mișcarea sunt bazele unui corp și unei minți sănătoase de la cele mai fragede vârste, și care înțeleg că înotul și plutitul sunt acele activități care se pot începe chiar din primele luni de viață.

Nou-născuții au încă abilitatea de a respira sub apă – doar au făcut-o timp de 9 luni în burtica mamei! – iar piticii de 1 an+, chiar dacă își pierd această înzestrare, oricum se bucură de senzația de a da liber din mânuțe și piciorușe, întrucât nu cunosc încă frica de apă, care apare la mulți copii după vârsta de 3 ani. În concluzie, cu cât mai devreme vă duceți bebeul la bazin sau baby spa, cu atât mai bine, simplu și distractiv va fi pentru el!

Happy Nappy este produsul cu care micul nostru magazin online bbsportiv.ro se mândrește foarte tare, întrucât este un articol unicat pe piața românească de echipamente acvatice pentru copii. Fabricat sub marca britanică Splash About, acesta este conceput și croit să funcționeze ca un slip și un scutec 2-în-1, arătând impecabil și elegant în același timp. Concret, materialul din care este făcut fiecare dintre cele câteva zeci de modele disponibile pe bbsportiv.ro, este un neopren special, cu proprietatea de a sigila în fibrele sale orice rest de eliminare fecală accidentală a micuțului care îl poartă în apă sau pe uscat. În plus, croiala cu manșete care îmbracă etanș talia și partea de sus a pulpelor, a devenit un design multi-premiat și aprobat de școlilele internaționale de înot pentru copii. Existența acestei tehnologii ni s-a părut o idee de-a dreptul genială pentru prichindeii cuprinși între 2 luni și 3 ani (sau până în momentul în care se antrenează să facă la oliță), având în vedere că piticii din România au și ei acum șansa să nu mai arate caraghios în scutecul tip Pampers când merg la piscină sau la plajă, iar părinții să nu se mai simtă jenați că piticii lor murdăresc și poluează apa. Iar de curând ne bucurăm că am extins oferta cu Happy Nappy DUO, adică același slip performant căruia i s-a adăugat un strat de căptușeală cu fibre de argint, care oferă un scut suplimentar împotriva bacteriilor și reziduurilor ce pot exista în apă. Astfel, cel mic protejează mediul și în același timp este și el protejat!